Gereedschap Advies voor Tegelprojecten

Bij Tegelhandel Ter Haar begrijpen we dat het kiezen van het juiste gereedschap voor Tegelprojecten cruciaal is voor het succes van je tegelproject. Daarom hebben we deze gids samengesteld om je te helpen de beste keuzes te maken.

Verhuur Gereedschap voor jouw project

Van 'De Mannen'' uit de praktijk voor jouw project.

Tegelsnijder: Een Essentieel Gereedschap voor Tegelprojecten

Ongeveer 95% van de tegels kunnen worden gesneden, wat betekent dat een tegelsnijder onmisbaar is voor iedereen die met tegels werkt. De keuze is groot: tegelsnijders kunnen variëren in snijlengte, breekkracht, enkele of dubbele geleiding, eenpunts breekmechanisme of mobiel breekmechanisme, en nog veel meer.

Er zijn nu zelfs tegelsnijders die je met één hand kunt bedienen, omdat het snijwieltje automatisch omhoog komt als je gaat breken. Dit houdt je andere hand vrij om de tegel te ondersteunen, wat vooral handig is bij grootformaat tegels en het snijden van stroken.

TIP! Een goede Tegelsnijder is het halve werk.

Zaagmachine: Het Gereedschap voor Harde Materialen voor Tegelprojecten

Als je natuursteen en harde bouwmaterialen wilt verwerken, kun je geen tegelsnijder gebruiken. Deze materialen (en de echt niet te snijden keramische tegels) kun je alleen maar zagen.

Je kunt kiezen uit een draagbare elektrische diamantzaag of een zaagmachine. Tijdens het zagen komt veel stof vrij. Om het inademen van respirabel kwartsstof te verminderen, beschikt een elektrische handzaag over een aansluiting voor stofafzuiging via een stofzuiger.

Bekijk onze recente projecten om te zien hoe we deze gereedschappen in de praktijk gebruiken.

Diamantboren: Het Gereedschap voor Precisie voor Tegelprojecten

Een tegelzetter kan niet zonder een borenset. Er zijn altijd gaten die in tegels geboord moeten worden voor leidingen, accessoires, enzovoort. Natboren zijn het goedkoopst en geven het mooiste resultaat, maar soms is snelheid belangrijk of mogen materialen niet nat worden.

Lees meer over onze loodgieterswerkzaamheden voor meer informatie.

Boor dan droog, maar neem wel maatregelen om stofvrij te werken zoals het gebruik van een boorgeleider met een stofafzuiger.

TIP! Pendelen
Niet alle diamant van de droogboor mag in één keer de tegel raken. Zet de boor dus niet vlak op de tegel, maar houd de boor schuin en maak steeds een pendelende/schommelende beweging. Hierdoor is steeds maar een gedeelte van de boor in aanraking met de tegel. Dit voorkomt het verbranden van de boor.

Mixer het Gereedschap voor Tegelprojecten

De meest gebruikte elektrische mixer is die waarbij je staande mixt. Bij het kiezen van deze mixer zijn een paar zaken belangrijk: het vermogen, het toerental, de garde en de ergonomie. Om met het laatste te beginnen; je wilt natuurlijk zo comfortabel mogelijk mixen!

Een goede grip en de juiste werkhoogte zijn belangrijk. Controleer of de grepen van de mixer stevig in je hand liggen. Ten slotte kijk je of je met een zo recht mogelijke rug kunt werken. Zo niet, verhoog dan de ondergrond waarop de emmer staat, let wel op de stabiliteit. Kies voor een mixer met een regelbaar toerental en voldoende vermogen, en een garde die speciaal bestemd is voor het mengen van lijm.

Bekijk onze producten voor meer informatie over de mixers die we aanbieden.

TIP! Ga je grotere vloeren betegelen of heb je weinig mensen beschikbaar?
Denk dan eens aan een mengmachine waarbij de motor boven de kuip is bevestigd zodat deze zelfstandig draait.

LEVELINGSSYSTEEM Het Gereedschap voor Tegelprojecten

Sinds de opmars van grootformaat tegels zijn levelings systemen niet meer weg te denken uit de tegelmarkt. Er zijn verschillende systemen beschikbaar, maar bij elk type is het gebruik van voldoende lijm van cruciaal belang. Bij dunne tegels zorgt dit ervoor dat het voetje van de clip de dun formaat tegel niet beschadigt. Bij dikkere tegels is ook voldoende lijm nodig, want anders werkt het nivelleren niet meer. 

leveling clips het Gereedschap voor Tegelprojecten

TIP! Houd een voegenkrabber bij de hand
Nadat de lijm is uitgehard, kunnen de clips en keggen worden verwijderd door tegen de zijkant aan te slaan of te schoppen. Mochten er onverhoopt toch een aantal clips slecht afbreken, pak dan de heat gun of voegenkrabber, overigens ook handig voor de lijmresten!

Lijmkam het Gereedschap voor Tegelprojecten

Een tegelzetter en een lijmkam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gebruik spreekt voor zich: houd de lijmkam zo recht mogelijk of gebruik een 45° lijmkam. Zo’n kam met schuine vertanding is even wennen, maar uiteindelijk veel beter voor je polsen en het wordt ook gemakkelijker om de hoogte van het lijmbed overal gelijk te houden.

lijmkam het Gereedschap voor Tegelprojecten

TIP! Maak bij grootformaat tegels gebruik van de floating buttering techniek (dubbele verlijming). Smeer lijmribbels van 4 mm in een rechte lijn op de achterzijde van de tegel en leg de tegel met de lijmribbel in dezelfde richting als die op de vloer om luchtopsluiting te voorkomen.

Bekijk ook: Toilet inspiratie

Laat je inspireren en maak van je toilet een plek waar je op welke manier dan ook kunt ontspannen. Ons assortiment Sanitair en Tegels zal daarbij helpen.

toilet renovatie purmerend
hangtoilet voorzicht

Blog

Laat je inspireren en maak van je huis een plek waar je op welke manier dan ook kunt ontspannen. Ons assortiment Sanitair en Tegels zal daarbij helpen.

Onze Bestsellers

Vertrouw uw huis toe aan een professional

Durft u het zelf niet aan? Vertrouw dan uw nieuwe Tegelvloer, Badkamer of Toilet renovatie toe aan de goede zorg van onze ervaren mensen en reken op snelle service, betaalbare prijzen en hoge kwaliteit. Zo zorgen we samen goed voor uw project.

Onze Diensten

Vloerverwarming

Woonkamer Vloeren Betegelen

Keuken Betegelen

Tegelzetters

3D design op maat

Renoveren van uw Badkamer van A tot Z

Renoveren van uw Toilet van A tot Z

Bezorgen aan huis

Installeren van alle soorten Sanitair

Loodgieters Werkzaamheden